Krása a životný štýl, Prírodná medicína, Zdravie a životospráva

Neuveriteľné: Čaj z tejto bylinky ničí rakovinu už po 48 hodín užívania.

Nedávno skupina kanadských vedcov zistila, že existuje bylinka, ktorá efektívne ničí rakovinové bunky bez nežiaducich vedľajších účinkov. Efekt pritom nastupuje už do 2 dní od začiatku užívania!

Táto úžasná správa prišla z Univerzity vo Windsore, kde vedci skúmajú účinky rôznych byliniek na rakovinu už od roku 2009.

Čo zistili vedci

Projekt začal, keď jedna onkologička objavila súvislosť medzi koreňom obyčajnej púpavy a nižším rizikom rakoviny. Išlo o Pamelu Ovadje, doktorantku na spomínanej univerzite.

Začalo sa to tým, keď jej kolegovia na onkológii pozorovali dramatické zlepšenie zdravotného stavu u pacientov, ktorí denne pili čaj z púpavového koreňa.

Hneď na to začali vedci skúmať účinky čaju na pacientoch, hoci spočiatku boli pomerne skeptickí.

Púpava predsa rastie skoro všade naokolo. Mysleli si preto, že ak by čaj z jej koreňa mal protirakovinové účinky, ľudia by to boli objavili už dávno.

Ako ďalej uvádza Pamela Ovadje:

„Počas doby, kedy na tomto projekte pracujeme, sme extrakt z púpavového koreňa aplikovali v laboratóriu na rôzne druhy ľudskej rakoviny.

Pozorovali sme účinok na leukémiu (rakovinu krvi), rakovinu hrubého čreva, rakovinu pankreasu či na chronickú meylomonocytickú leukémiu.

Extrakt z púpavového koreňa mal na všetky tieto typy rakovín pomerne silný účinok a to bez toho, aby nejako uškodil zdravým bunkám.“

Ako funguje púpavový koreň

Púpavový koreň (česky pampeliška) účinkuje na rakovinové bunky tým spôsobom, že v nich vyvoláva apoptózu, čiže programovú smrť poškodenej bunky.

Inými slovami, rakovinové bunky spáchajú samovraždu, pričom nedôjde nijakým vedľajším nežiadúcim účinkom na bunky zdravé.

Hoci výskum v tejto oblasti aj naďalej pokračuje, doterajšie výsledky ukazujú veľa potenciálu pri využití koreňa púpavy na liečbu onkologických ochorení.

Recept na čaj z koreňa púpavy

Na prípravu čaju budete potrebovať sušený alebo čerstvý koreň púpavy.

Čerstvý koreň pokrájajte na menšie kúsky. U sušeného to nie je potrebné robiť, keďže je už zvyčajne pred sušením pokrájaný.

Do 2,5 až 3 dcl pohára vložte 2 čajové lyžičky sušeného alebo 4 čajové lyžičky čerstvého koreňa a zalejte ho vriacou vodou.

Pohár prekryte pokrievkou a nechajte lúhovať zhruba 10 až 15 minút. Následne čaj sceďte a môžete ho konzumovať.

Užívajte 1 až 3 takéto poháre čaju denne. Doba užívania nie je stanovená, berte ho podľa potreby až do vyliečenia alebo ústupu ochorenia.

Tiez sa Vam moze pacit