Krása a životný štýl, Prírodná medicína, Zdravie a životospráva

Rakovina sa dá vyliečiť. Tento doktor odmietol mlčať a vyzradil pravdu

Profesor Colin T. Campbell sa nedávno ocitol na križovatke svojho života.

Musel si vybrať jednu z dvoch vecí – buď pre svoju profesionálnu kariéru, alebo pre zdieľanie nových vedeckých objavov, ktoré každému človeku dokážu zmeniť svet k lepšiemu.

Pri jeho dverách sa dokonca zjavili agenti CIA (americká špionážna agentura) a pýtali sa ho na jeho nové objavy. Zároveň ho jeho kolegovia v práci varovali, aby nepokračoval v kontroverznom výskume.

Vyhrážali sa mu aj, že ak neprestane, bude z práce prepustený. Napriek tomu všetkému sa Dr. Campbell rozhodol pre pravdu.

Čo zistil profesor Campbell?

Colin T. Campbell je profesorom nutričnej biochémie na Cornellovej univerzite.

Počas svojho posledného výskumu zistil, že primárnou príčinou za väčšinou chronických ochorení, vrátane rakoviny, je konzumácia živočíšnych bielkovín.

Medzi ne patrí tak tradičné mäso, ako aj mliečne výrobky a dokonca aj ryby.

Podarilo sa mu objaviť súvislosť medzi rakovinou prsníka a mliečnou bielkovinou kaseínom.

Hoci je doktor Cambell profesionálom, je ostro proti rôznym populárnym diétam. Nevychádza dobre ani s mnohými celebritnými lekármi.

Jeho cieľom je, aby zdravie bolo dostupné pre všetkých, vrátane ľudí z rozvojových krajín, ktorí si nemôžu dovoliť drahé farmaceutické lieky.

Prečo lekári nedokážu vyliečiť mnohé ochorenia

Podľa Dr. Cambella lekári nedokážu vyliečiť mnohé ochorenia preto, lebo nemajú dostatočný tréning v oblasti výživy. Nevedia tak poskytovať odborné rady v stravovaní.

V jeho prípade strávil 50 rokov prácou v laboratóriach financovaných z verejných zdrojov (nezaťažených lobingom korporácii) a dnes by sa chcel s výsledkami svojej práce podeliť so svetom.

Ako uvádza, jednoduché zmeny v stravovaní dokážu predísť ochoreniam srdca, výrazne znížiť riziko rakoviny a dokonca aj rakovinu samotnú vyliečiť.

Podľa neho konzumácia živočíšnych bielkovín aktivuje v tele rakovinové bunky, kým obmedzenie ich príjmu naopak, toto riziko znižuje.

Inými slovami, príjem vysokého množstva bielkovín živočíšneho pôvodu podporuje delenie rakovinových buniek a dodáva kyslík voľným radikálom, ktoré rakovinu neraz spôsobujú.

Štúdium vplyvu mliečnych bielkovín na rakovinu u detí na Filipínach

Dr. Campbell silno verí, že liek na rakovinu sa ukrýva (verte tomu, či nie) – v rastlinách.

Pochádza z konzervatívnej rodiny, ktorá žila na farme. Počas obdobia, keď vyrastal, veril, že mlieko je výborným zdrojom nutričných látok.

V začiatkoch svojej akademickej kariéry študoval vplyv mliečnych bielkovín na zdravie detí na Filipínach. Bol ohúrený výsledkom, keď odhalil súvislosť medzi živočíšnymi bielkovinami a rakovinou pečene.

Ešte zhrozenejší bol, keď si následne prečítal jednu indickú štúdiu, ktorá došla k rovnakému záveru.

Tieto zistenia šli proti všetkému, v čo dovtedy veril. Preto spolu so svojim synom v roku 2005 napísali knihu o stravovaní a výsledkoch epidemiologických štúdií.

Napriek očakávaniam sa mu podarilo predať vyše 1 milión výtlačkov tejto knihy, ktorá bola následne preložená do vyše 25 svetových jazykov.

V roku 2013 napísal ďalší bestseller, v ktorom uvádza, že mliečna bielkovina kaseín je najhorším karcinogénom v strave, aký bol kedy identifikovaný.

Zdravie a rastlinná strava

Hoci výskum profesora Campbella nebol nikdy schválený pre klinické skúšky na ľuďoch, viaceré menšie štúdie preukázali, že strava založená na rastlinách dokáže nielen predchádzať, ale dokonca liečiť mnohé ochorenia srdca.

Edward Giovannucci je ďalším profesorom výživy a epidemiológie na Fakulte verejného zdravia Harvardovej univerzity, ktorý súhlasí s Dr. Campbellom.

Hovorí, že klasický typ našej stravy je zdrojom takmer všetkého poškodeného zdravia na svete. Za najhoršiu vec na západnej strave považuje nielen obsah kaseínu, ale aj to, ak sa ľudia prejedajú vo všeobecnosti.

Napriek uvedeným zisteniam ľudia stále preferujú konzumáciu živočíšnych potravín.

Síce platí, že mlieko je lepšia potravina ako napríklad sladené bublinkové nápoje, výskumy ukazujú, že mlieko nezlepšuje kvalitu kostí v pokročilejšom veku.

Práve naopak – mlieko zvyšuje riziko osteoporózy.

Magazín The Cornell Chronicle sa zaujímal o to, že bude publikovať výsledky výskumu profesora Campbella. K tomu však nikdy nedošlo kvôli silným tlakom farmaceutických firiem na univerzity a média.

Doktor Cambell spomína vo svojej knihe, ako sa niektorí ľudia z Americkej komunity nutričných odborníkov snažili zrušiť mu členstvo.

V súčasnosti sa svoje poznatky snaží medzi verejnosť šíriť pomocou školení zadarmo, na ktorých uvádza, ako vlády vedome ignorujú skutočnú nezaujatú vedu a namiesto nej do popredia dávajú skorumpovaný korporátny výskum.

Záver

Záujmy globálnej ekonómie sa predierajú do poľnohospodárstva, živočíšnej aj rastlinnej výroby. Záujmy agrochemických a farmaceutických firiem sa zasa tlačia do zdravotníctva aj školstva.

Súčasná spoločenská klíma oslavuje mliečne výrobky a konzumáciu mäsa. Prospech a zisk z toho však má len potravinársky a farmaceutický priemysel, pričom bežní ľudia často čelia fatálnym následkom.

zdroj: http://www.vylectese.cz/rakovina-se-da-lecit-tento-lekar-odmitl-mlcet-vysel-pravdou-ven/

Tiez sa Vam moze pacit