Prírodná medicína, Zdravé recepty, Zdravie a životospráva

Recept na kefír, ktorý lieči takmer všetko – od čriev cez imunitu až po rakovinu.

Kefír z kokosovej šťavy je veľmi bohatý na minerály, vitamíny a elektrolity. Obsahuje prevažne vitamíny K, C, E, A, B6, kyselinu listovú, betakarotén, niacín, riboflavín a tiamín.

Ide o extrémne zdravý probiotický nápoj, dokonca ešte zdravší ako bežný kefír, pretože neobsahuje žiadnu laktózu alebo kazeín (mliečnu bielkovinu).

Ide totiž o pomerne problematické látky všetkých mliečnych výrobkov. Takýto kefír má schopnosť výrazne zlepšiť funkcie vášho tráviaceho systému.

Konzumácia kefíru z kokosovej šťavy ponúka aj ďalšie zdravotné prínosy:

  • zlepšuje hydratáciu
  • vysoký obsah minerálov ako sú draslík, horčík či prírodný sodík, zlepšuje trávenie
  • zmierňuje predmenštruačné ťažkosti
  • posilňuje imunitu
  • usmrcuje patogénne kvasinky v tele
  • odstraňuje žiadostivosť po cukre a sladkostiach

Kefír si môžete pripraviť troma spôsobmi.

Prvým spôsobom je použitie kefírových zŕn, druhým použitie existujúceho kefíru ako štartovacej kultúry alebo priame nasadenie kefírových baktérií.

Ingrediencie

Na výrobu nášho kefíru budete potrebovať tieto suroviny:

  • 5 polievkových lyžíc kefírových zrniečok
  • 7 pohárov (1,5 litra) kokosovej šťavy
  • 1 paličku cejlónskej škorice

Spôsob prípravy

1. Nalejte kokosovú šťavu do veľkej sklenenej nádoby (napríklad do skla od uhoriek).

2. Pridajte kefírové zrniečka a škoricovú paličku, následne hrdlo fľaše voľne prekryte uzáverom alebo látkou, ktorú upevníte gumičkou.

3. Nechajte zmes stáť 48 hodín, avšak nie dlhšie.

4. Ak ste použili vrchnák, uistite sa, že je zaistený voľný priechod vzduchu, inak fermentačné plyny by mohli spôsobiť roztrhnutie fľaše.

5. Sfermentovaný kefír získa svetlejšiu farbu a kefírové zrná by sa mali vyplaviť na hladinu.

6. Vtedy zrná odoberte a môžu byť použité na výrobu nového kefíru.

Vyrobený kefír skladujte v chladničke a skonzumujte ho do 7 dní.

Dobrú chuť a na zdravie!

Tiez sa Vam moze pacit