Krása a životný štýl, Prírodná medicína, Zdravé recepty, Zdravie a životospráva

Toto sa stane s vaším telom, keď budete konzumovať 3 vajcia denne

Redukcia hmotnosti, lepšie videnie, silné kosti a zuby – to nie je všetko. Ak si na raňajky doprajete 3 vajcia každý deň, budete zdravší a ochránite sa pred rôznymi chorobami.

Výhody vajec na náš organizmus

Zhromaždili sme 9 presvedčivých výhod, prečo by ste mali vajíčka pridať do vašej každodennej stravy.

  1. Cholesterol?

Za časté spory o výhodách a rizikách vajec je zodpovedný práve spomínaný cholesterol. Jedno vajíčko obsahuje 180 až 186 mg lipidov (tukov), zatiaľ čo pečeň produkuje asi 1000-2000 mg cholesterolu každý deň. Vajcia môžu skutočne nahradiť zlý cholesterol tým zdravým. Okrem toho, zvýšeniu hladiny cholesterolu v krvi bráni práve lecitín, ktorý sa vo vajíčkach nachádza.

  1. Posilnenie kostí a zubov

Vajcia obsahujú vitamín D, ktorý je v tele potrebný na absorpciu vápnika a zachovanie zdravia našich zubov a kostí. Vaječný žĺtok je jeden z mála potravín s prirodzeným zdrojom tohto vitamínu.

  1. Energetická hodnota

Odborníci na výživu odporúčajú denný príjem vajec a nielen to. Živiny a aminokyseliny podporujú dôležite funkcie organizmu. Podstatné výhody vajec spočívajú v energetickej hodnote, ktorú potrebujú najmä všetci ľudia vedúci aktívny životný štýl.

  1. Zásobáreň vitamínov a minerálov

Vajíčka majú priaznivý prospech aj vďaka množstvu vitamínov a minerálov potrebných na správne fungovanie ľudského tela. Vitamín A, D, E, B3, B6, B12, kyselina listová alebo cholín. Čo sa týka minerálov a stopových prvkov ide o: jód, zinok, horčík, železo a fosfor. Napríklad, stopový prvok selén podporuje imunitný systém a štítnu žľazu.

чек

  1. Štíhla postava

Vajcia sú nízkokalorické. Vďaka lecitínu a cholínu sa podieľajú na odstraňovaní tukov a cholesterolu z tela. Kvalitné proteíny obsiahnuté vo vajíčkach nás zasýtia na dlhšiu dobu a tým pádom pomáhajú udržiavať normálnu váhu.

  1. Vynikajúce raňajky

Jedenie vajec na raňajky môže znížiť spotrebu neužitočných potravín, ktoré konzumujeme každý deň. Praženica na raňajky urýchľuje úbytok hmotnosti a zároveň udržuje príjem energie počas dňa na optimálnej úrovni. Takéto raňajky budú určite chutné a výdatné!

  1. Posilnenie a uchovanie si zraku

Vaječné žĺtka obsahujú vysoké množstvo luteínu a zeaxantínu, ktoré sú nevyhnutné pre udržanie normálneho videnia. Okrem toho dokážu predchádzať šedému zákalu.

  1. Vaječný bielok

Vajcia sú prírodným zdrojom bielkovín, ktoré sú nenahraditeľnou potravinou pre každého z nás. Slúži na chudnutie, buduje svalovú hmotu, kontroluje hypertenziu a stará sa o zdravie kostí. Jedno väčšie vajíčko v sebe obsahuje 6 g proteínu. Množstvo bielkovín v troch vajíčkach zodpovedá jednej porcii mäsa.

  1. Pomocníci pre srdečnú činnosť a nevyhnutné pri tehotenstve

Vedci vykonali experiment po ktorom preukázali, že konzumácia vajec nás môže zbaviť kardiovaskulárnych ochorení. Obsah kysliny listovej prispieva k normálnej funkcii krvotvorby a k správnemu vývoju plodu počas tehotenstva.

профилактика сердечных болезней

zdroj: takprosto.cc

Tiez sa Vam moze pacit