Prírodná medicína, Zdravé recepty, Zdravie a životospráva

Rozhodne by granátové jablká nemali chýbať v jedálničku človeka trpiaceho anémiou (chudokrvnosťou). Zvyšujú totiž úroveň hemoglobínu.

Granátové jablká u nás zoženiete pomerne ľahko, napriek tomu však na našich tanieroch väčšinou chýbajú. A je to škoda. Sú plné prospešných látok a bývajú zaslúžene označované ako elixír mladosti.

Granátové jablko čiže marhaník granátový, pochádza pôvodne z oblasti v Indii, avšak už v staroveku sa rozšíril do Stredomoria i Malej Ázie. V Grécku bolo toto ovocie považované za posvätné a boli mu pripisované zázračné účinky. Prečítajte si, prečo by nemalo chýbať ani na vašom stole:

1 šálka zrniečok z granátového jablka vám dodá 30% dennej dávky vitamínu C, 36% vitamínu K, 16% vitamínu B9 a 12% dennej dávky draslíka.
Pri pravidelnej konzumácii vám môže aj počas pár týždňoch znížiť krvný tlak a úroveň cholesterolu.
Je preukázaný ich pozitívny účinok na pamäť. Sú dokonca doporučované na konzumáciu ľuďom trpiacim Alzheimerovou chorobou.
Rozhodne by granátové jablká nemali chýbať v jedálničku človeka trpiaceho anémiou (chudokrvnosťou). Zvyšujú totiž úroveň hemoglobínu.
Je skvelou voľbou ovocia pre všetkých cukrovkárov, pretože znižuje hladinu glukózy v krvi.
Majú silné protizápalové účinky a niektoré zo štúdií naznačili, že tak môžu pomôcť telu brániť sa napríklad proti rakovine prsníka či prostaty.
A čo vy a granátové jablká? Máte ich na svojom stole pravidelne alebo ich naopak nejete vôbec?

Tiez sa Vam moze pacit