Zdravé recepty

Bojujte proti cukrovke zdravým spôsobom s touto domácou Kimichi

Kimichi predstavuje tradičné kórejské jedlo pozostávajúce z octu, soli, rôznych korenín a fermentovanej kapusty. V posledných rokoch získala úžasnú popularitu, takže sa dá nájsť v každom zdravotnom obchode.Avšak, toto zdravé jedlo môže byť tiež pripravené vlastné. Takže dnes vám predstavíme, ako ju pripraviť doma a jej neuveriteľné výhody.

  • Proces fermentácie produkuje probiotiká a tak vzniká zdravá baktéria. Naše črevo a tráviaci systém sú naozaj pozitívne ovplyvnené zdravými baktériami, ako je Lactobacillus.
  • Tento bohatý zdroj vlákniny je ideálny v boji proti nadbytku libier vo vašom tele.
  • Kapusta má silné detoxikačné vlastnosti a upokojuje zápaly.
  • V skutočnosti to dokážeme ešte zdravšie kvasením a jeho biodostupnosťou.
  • Toto fermentované jedlo má veľmi dôležitú súčasť kórejskej kuchyne.
  • Rast zdravých baktérií v žalúdku je spôsobený konzumáciou probiotík. Tieto potraviny tiež posilňujú imunitu.
  • Zastavuje vývoj niektorých typov rakoviny
  • Udržuje to, že vyzeráš mladšie
  • Znižuje hladinu cukru v krvi
  • Pomáha pri žalúdočných vredoch

Kimichi domáce recept

  • Polovica cibule
  • 1/2 lyžice morskej soli
  • 2 polievkové lyžice surového medu
  • 2 lyžice drvenej papriky
  • Šálka ​​čerstvého zázvoru
  • 2 mleté ​​jalapén
  • 5 jamiek nakrájanej jarnej cibule
  • 3 strúčiky drveného cesnaku
  • 2 hlavy rozdrveného kapusta Napa

Inštrukcie:

– Kimichi by mal byť uložený v nepriepustnom kontajneri, ako je mason sklenice alebo sklo.

– Zmiešajte všetky prísady spolu okrem morskej soli a medu, pretože sú fermentačnými štartérmi

– Vezmite 2 šálky výslednej zmesi a vložte ich do miešača spolu s morskou soľou a medom a dobre premiešajte.

– Preneste ju do nádoby a potom pridajte zvyšok predchádzajúcej zmesi. Nezabudnite, že 2 palce v hornej časti kontajnera by nemali zostať naplnené.

– Tieto dva palce by mali byť naplnené niekoľkými zrolovanými listami kapusty. Zavrite ju tesne!

Umiestnite nádobu na izbovú teplotu po dobu 3-7 dní.Nezabudnite, že po otvorení veka by ste ju mali nechať v chladničke.Ako sme už uviedli vyššie, toto nádherné jedlo urobí zázraky pre vaše zdravie!

Tiez sa Vam moze pacit