Prírodná medicína, Zdravé recepty, Zdravie a životospráva

Dajte naveky zbohom bolestiam kĺbov s týmto domácim liečivým nápojom!

Mnoho ľudí často prehliadne rozvoj dny neuvedomujúc si, že po jej plnom rozvinutí je táto forma artritídy a bolesti s ňou spojené pre život priam neznesiteľné.

K ochoreniu dochádza vtedy, keď sa kyselina močová začne postupne akumulovať v tele.

Príčiny a prejavy dny

Príčinou býva nedostatočná činnosť pečene, ktorá kyselinu močovú za normálnych okolností mení na močovinu a tiež obličiek, ktoré močovinu následne vyplavujú von z tela vo forme moči.

Nahromadená kyselina močová v krvi potom začína kryštalizovať, k čomu zvyčajne dochádza práve v kĺboch.

Najčastejšie sú postihnuté kĺby palcov na nohách a prstoch na rukách, no zasiahnuť môže akýkoľvek iný kĺb – zápästia, členky, lakte, bedrá či kolená.

Dna je chronické ochorenie, ktoré sa prejavuje bolesťami kĺbov, ale aj ich pichaním, svrbením, zápalmi, nadmernou citlivosťou, opuchmi a začervenaním.

Pre mnoho ľudí je nepredstaviteľná predstava, že budú musieť užívať lieky proti bolestiam až do konca svojho života.

Našťastie, tak ako na mnohé iné ochorenia, aj na dnu existujú účinné prírodné prostriedky. Pomocou niekoľkých bežných surovín sa vám podarí nielen predchádzať, aj liečiť túto chorobu.

Navyše, tento prírodný liek poskytuje rovnako dobre či dokonca ešte lepšie protizápalové účinky ako tradičné lieky.

Potrebné ingrediencie

Na výrobu tohto liečivého nápoja proti dne budete potrebovať:

  • 1 až 2 polievkové lyžice kurkumy v prášku
  • 1 pohár (2 dcl) višňového džúsu
  • 2 až 3 čajové lyžičky zázvoru v prášku alebo postrúhaný 2 až 3 cm odrezok čerstvého zázvoru
  • 1 ananás
  • med

Postup prípravy

Pre prípravu nápoja postupujte nasledovne:

1. Očistite ananás. Môžete nechať aj jeho stredovú časť, pretože obsahuje veľa enzýmu bromelain.

2. Ananás nakrájajte na kúsky, vložte do mixéra a najemno rozmixujte.

3. Následne pridajte do mixéra zázvor, kurkumu, med (na dochutenie, ak chcete) a višňový džús.

4. Znova všetko dobre rozmixujte.

Výsledný nápoj prelejte do skleneného džbánu alebo inej nádoby a umiestnite v chladničke.

Užívanie

Nápoj pite v priebehu dňa. Najlepšie je spotrebovať ho v priebehu 24 hodín a potom si pripraviť znova čerstvý.

Džús užívajte až dokým prejavy dny ako sú bolesti, zápaly a opuchy úplne nezmiznú.

Tiez sa Vam moze pacit