Prírodná medicína, Zdravé recepty, Zdravie a životospráva

Džús, ktorý kompletne vyčistí artérie od nánosov a ochráni vás pred infarktom.

Posledné medicínske výskumy odhalili, že existuje potravina, ktorá jediná dokáže posilniť vaše zdravie, znížiť riziko srdcových ochorení a dokonca u pacientov aj zvrátiť už existujúce choroby srdca.

Výsledky štúdie boli publikované nedávno v žurnále Ateroskleróza.

Výskumníci v nej tvrdia, že toto ovocie má extrémne silnú schopnosť predchádzať kôrnateniu artérií, ktoré je vyvolávané postupným ukladaním tukov na stenách ciev a ich následným tvrdnutím.

Čo všetko dokáže granátové jablko

Podľa vedcov má granátové jablko niekoľko ďalších významných zdravotných prínosov.

Dokáže nasledovné:

  • znižuje ukladanie usadenín v krvných cievach
  • zastavuje chemokín, chemickú signálnu látku spájanú so zápalmi v cievach
  • znižuje akumuláciu tukov v srdci
  • bráni zväčšovaniu a hrubnutiu srdcového svalu
  • predchádza ECG abnormalitám

Existujú aj iné štúdie, potvrdzujúce uvedenú teóriu.

V roku 2004 žurnál Klinická výživa (Clinical Nutrition) prezentoval výsledky 3 roky trvajúcej štúdie, ktorá potvrdila súvis medzi pitím šťavy z granátového jablka a vyliečením karotídnej arteriálnej stenózy.

Pravidelná konzumácie tejto šťavy viedla k zníženiu uvedeného ochorenia až o 29% za 1 rok!

Nebezpečenstvo liekov na cholesterol

Statíny, bežne používané lieky na znižovanie cholesterolu, poškodzujú vaše zdravie v mnohých iných oblastiach. Napríklad svaly, mozog a ďalšie orgány.

No a granátové jablko sa ukazuje ako najsilnejšia prírodná alternatíva týchto liekov.

Pomocou neho dokážete prečistiť vaše artérie, odstrániť z nich nánosy tukov a predísť tak rozvoju ochorenia srdca a možnému infarktu v budúcnosti.

Okrem toho, tu je zopár ďalších dôvodov, prečo konzumovať granátové jablká:

1. Obsah výživných látok

Jeden pohár šťavy z granátového jablka obsahuje 144 kalórií, 7 gramov vlákniny, 3 gramy bielkovín, vitamíny C, K a kyselinu listovú (B9) a tiež množstvo draslíka.

Obsahuje tiež veľa antioxidantov, ktoré vás chránia pred poškodeniami voľných radikálov.

2. Mocné fytonutrienty

Granátové jablko obsahuje dva extrémne potentné fytonutrienty – punikalagíny a kyselinu punicidovú.

Tieto dve látky dodávajú granátovému jablku jeho super-schopnosti.

3. Protizápalové

Jedzte viac granátových jabĺk a znížte si tak mnohé telesné zápaly.

Týka sa to aj chronických zápalov s nízkou intenzitou, ktoré sú príčinou viacerých civilizačných ochorení, vrátane cukrovky, artritídy či dokonca rakoviny.

4. Vysoký krvný tlak

Nedávna štúdia dokázala, že iba 150 ml džúsu z granátového jablka denne dokáže znížiť krvný tlak už v priebehu prvých 2 týždňov.

Zmiernite tak nielen riziko srdcového infarktu, ale aj mozgovej príhody.

5. Antimykotická a antibakteriálna sila

Aktívne látky nachádzajúce v granátovom jablku bojujú s viacerými druhmi patogénnych baktérii, mykóz a plesní.

Experti uvádzajú, že toto ovocie je možné úspešne použiť aj na liečbu viacerých druhov bakteriálnych a kvasinkových infekcií.

Tiez sa Vam moze pacit