Krása a životný štýl, Zdravé recepty, Zdravie a životospráva

Gastroenterológovia dospeli k záveru, že milióny ľudí sa môžu zachrániť pred týmto smrteľným ochorením!

Rakovina je morom XXI. Storočia. Jedným z najťažších a ťažko liečiteľných je rakovina pankreasu . Tento článok však nie je o zúfalstve a o tom, ako sme na tom zle. V priebehu rokov dánski gastroenterológovia pozorovali svojich pacientov a zistili hlavnú príčinu tohto ochorenia. Vašou úlohou je zabrániť jej nástupu alebo aspoň identifikovať ho včas, aby ste sa vyhli vážnym zdravotným problémom.

Gastroenterológovia si už dlho uvedomujú, že riziko vzniku rakoviny pankreasu s chronickou pankreatitídou sa zvišuje vekom pacienta, rovnako ako aj rodinnou anamnézou. To znamená, že hlavnou príčinou je exacerbácia chronickej pankreatitídy.

O tom, prečo je dôležité určiť túto chorobu (a v skutočnosti človek môže žiť s ňou po dobu 15 rokov a nevie o nej), a ďalšie súvisiace faktory.

Exacerbácia chronickej pankreatitídy

Dánski vedci z Aarhuskej univerzity uskutočnili 13 štúdií so 14 611 pacientmi, ktorí mali rakovinu pankreasu. Odborníci odhalili, že po 2 rokoch po diagnóze chronickej pankreatitídy sa pravdepodobnosť rakoviny pankreasu zvyšuje 16-krát. Upozorňujeme, že časté fajčenie je základným katalyzátorom tejto choroby. Alkohol má tiež negatívny účinok, ale len pri pravidelnom používaní vo veľkom množstve.
Ak vylúčite cigarety a alkohol, a pridáte špeciálnu výživu, u pacientov rovnakého veku, riziko rakoviny klesá dvakrát.
Minimálne riziko onkologického procesu sa vyskytlo až v 9. roku chronického ochorenia. Preto je veľmi dôležité odhaliť chronickú pankreatitídu v čas. Nepríjemný trend posledných tridsiatich rokov, a to nielen v rastúcom výskyte chronickej pankreatitídy, je tiež posunutie začiatku choroby v mladšom veku – od 39 rokov, zatiaľ čo v minulom storočí, bola choroba diagnostikovaná po 50 roku života.
A to znamená, že choroba s rakovinou pankreasu sa posunula k mladším ľuďom . Ďalším dôvodom vzniku malignity je nedostatok horčíka v tele . Práca špecialistov na kliniku Mayo doplnila hlavnú štúdiu americko-japonského tímu, ktorá zistila dôsledky nedostatku horčíka v 66 806 ľuďoch vo veku 50 až 76 rokov.
Zníženie dennej dávky horčíka o 25% sprevádzalo takmer dvojnásobné zvýšenie rizika malígnych nádorov a nedostatok každých 100 mg horčíka zvýši pravdepodobnosť rakoviny pankreasu o 24%.

Nie každý má silnú vôlu, aby sa vzdal cigariet, alkoholu, hlučných slávností a iných návykov. Toto je voľba každého y nás. Ale vám odporúčame navštíviť čas od času gastroenterológ . Aj keď vám zistia pankreatitídu, je oveľa lepšie byť na špeciálnej strave po celý život ako na chemoterapii. Príznaky pripomínajú gastritídu, pretože toľko ľudí ich ignoruje.

Akonáhle cítite, že niečo nie je v poriadku s tráviacim traktom, chodte na testy. Koniec koncov, hlavným nepriateľom nášho zdravia je naša lenivosť a ľahostajnosť.
Prajeme Vám veľa zdravia! Zdieľajte tento článok so svojimi priateľmi v sociálnych sieťach!

Tiez sa Vam moze pacit