Zdravie a životospráva

LEKÁRI VARUJÚ: Okamžite prestaňte jesť túto surovinu, inak vám hrozia vážne zdravotné problémy!

Toto je jed, ktorý konzumujeme každý deň! Mysleli ste si, že je pre naše zdravie najnebezpečnejšie nadmerná konzumácia soli alebo cukru? Nechajte sa vyviesť z omylu…

Ak ste si mysleli, že najväčším jedom v potravinách je soľ či cukor, vyvedieme vás z omylu! V skutočnosti existuje mnoho potravín nevhodných pre náš organizmus. Najnebezpečnejšia pridaná látka v potravinách je však niečo úplne iné!!!

Táto látka sa hojne vyskytuje v instantných polievkach – GLUTAMAN SODNÝ

Toto dochucovadlo, či už vo väčšom alebo menšom množstve, býva pridávané do rôznych jedál dennej spotreby. Jeho použitie je časté nielen v tradičných produktoch ako sú instantné polievky, sladkosti alebo mäso. Zároveň je častým dochucovadlom v reštauráciách. Jeho výskyt je skoro všade a vyhnúť sa mu je takmer nemožné.

Na prvý pohľad sa táto látka podobá konzistencii a farbe soli či cukru. Je to jednoduchý, biely, kryštalický prášok. Jeho roztok pripomína chuťou polievku. Pozitívum z hľadiska ekonomiky je, že môže byť pridaný do akéhokoľvek jedla.

Označenie tejto látky je E621

Jeho primárnou úlohou je zvýraznenie chuti a vône jedla. Aj vďaka tejto prísade o ktorej sme doteraz možno nevedeli, skonzumujeme oveľa viac jedla než by sme za iných okolností boli schopní zjesť.

Šokujúce štatistiky priniesli zarážajúce zistenia. V súčasnosti sa spotrebuje po celom svete viac ako 200 tisíc ton tohto prášku. Pre dospelého človeka je bežná dávka prijatie okolo 1,5g denne. U detí je to samozrejme menej, niečo okolo pol gramu na deň.
Predávkovanie E621 môže vyvolať závraty, migrénu, poruchy videnia, hormonálnu nerovnováhu, nevoľnosť, slabosť, závraty, bolesti na hrudníku a mnoho iných.

Veľká efektivita tejto nebezpečnej látky je v tom, že skvele chutí práve v potravinách z rýchleho občerstvenia a konzervovaných potravinách. Preto nás fast foody tak silno a pravidelne lákajú.

Gultaman robí jedlo chutným až natoľko, že v nás vyvoláva závislosť. Preto napríklad nedokážeme prestať jesť chipsy, čokolády, instantné polievky a tak ďalej. Pre výrobcov je používanie E621 mimoriadne prospešné. Znižuje náklady na výrobu a má vysoko účinný vplyv na predaj a spotrebu. Keďže sa pridáva do mnohých potravín, znižuje to rapídne ich kvalitu.

Glutaman sódny spôsobuje:

  • Poškodenie hypotalamu, vyvolané dávkou glutamanu sodného v období dojčenia a následný rozvoj obezity.
  • Ničí nervové bunky.
  • Cukrovku.
  • Migrény.
  • Autizmus, poruchy pozornosti a hyperaktivitu.
  • Alzheimerovu chorobu.
  • Narušuje sietnicu oka a spôsobuje zelený zákal.
  • Vyvoláva u človeka agresivitu.
  • Žalúdočné vredy, gastritídu.

Bol tento článok užitočný? Zdieľajte ho so svojou rodinou a priateľmi!

Tiez sa Vam moze pacit