Krása a životný štýl, Prírodná medicína, Zdravie a životospráva

Táto jedna vec znižuje krvný tlak, bojuje proti starnutiu a zlepšuje spánok

Ružová kryštalická himalájska soľ sa dostáva čoraz viac do povedomia ľudí. Ak ju nepoznáte, prezradíme vám, prečo je pre vás naozaj najlepšia, najmä v porovnaní s klasickou morskou, či stolovou soľou.

Ružová himalájska soľ je jedinečná tým, že sa vyskytuje výhradne v Ázií. Hovorí sa, že približne pred 200 miliónmi rokov bola morská soľ ukrytá pod vrstvou lávy a práve to spôsobilo jej ružové sfarbenie.

Až do dnešných čias bola zachovaná takmer v pôvodnom stave. Nedotknutá znečistením spôsobeným človekom.

Výhody

Ružová himalájska soľ je plná stopových prvkov a minerálov. Rovnakých 84 stopových prvkov a minerálov sa nachádza aj v tele človeka a súčasne v ružovej himalájskej soli.

adsdasaashredfat.com

Niektoré z nich stoja naozaj za zmienku napr. chlorid sodný, síran, draslík, vápnik a horčík. Konzumáciou ružovej himalájskej soli trávi telo menej sodíka na porciu. To kvôli tomu, že tento druh soli je menej rafinovaný a produkovaný vo väčších kusoch.

Aké zdravotné benefity sú spojené s konzumáciou ružovej himalájskej soli?

  • zdravšie cievy
  • zlepšené dýchanie a zdravšie pľúca
  • stabilné pH buniek
  • boj proti starnutiu
  • zlepšený spánok
  • zlepšený sexuálny apetít
  • boj so svalovými kŕčami
  • zlepšená hydratácia
  • posilňenie kostí
  • lepší krvný tlak
  • podporuje krvný obeh
  • vylučuje ťažké kovy

Iné druhy solí

Na dokázanie toho, že ružová himalájska soľ je naozaj skvelá, je nutné ju porovnať s inými druhmi soli.

Morská soľ je druhou najlepšou možnosťou. Čoraz viac je však priemyselne spracovávaná. A naviac moria bojujú s vysokým znečistením. A preto je ružová soľ kvôli zachovanému pôvodnému stavu pre telo ideálna.

Stolová soľ by mala byť poslednou možnosťou po ktorej siahnete. Tento druh soli je ochudobnený o svoje minerálne zloženie a zostal v nej iba sodík a chlorid. Bieli sa a čistí chemickými látkami, následne sa “pečie” na vysokej teplote. A jód, ktorý sa do nej pridáva je často umelý a telo ho dokáže len veľmi ťažko spracovať.

Zdroj: higherperspectives.com

Tiez sa Vam moze pacit