Ružová kryštalická himalájska soľ sa dostáva čoraz viac do povedomia ľudí. Ak ju nepoznáte, prezradíme vám, prečo je pre vás naozaj najlepšia, najmä v porovnaní s klasickou morskou, či stolovou soľou.
Ružová himalájska soľ je jedinečná tým, že sa vyskytuje výhradne v Ázií. Hovorí sa, že približne pred 200 miliónmi rokov bola morská soľ ukrytá pod vrstvou lávy a práve to spôsobilo jej ružové sfarbenie.
Až do dnešných čias bola zachovaná takmer v pôvodnom stave. Nedotknutá znečistením spôsobeným človekom.
Výhody
Ružová himalájska soľ je plná stopových prvkov a minerálov. Rovnakých 84 stopových prvkov a minerálov sa nachádza aj v tele človeka a súčasne v ružovej himalájskej soli.
Niektoré z nich stoja naozaj za zmienku napr. chlorid sodný, síran, draslík, vápnik a horčík. Konzumáciou ružovej himalájskej soli trávi telo menej sodíka na porciu. To kvôli tomu, že tento druh soli je menej rafinovaný a produkovaný vo väčších kusoch.
Aké zdravotné benefity sú spojené s konzumáciou ružovej himalájskej soli?
- zdravšie cievy
- zlepšené dýchanie a zdravšie pľúca
- stabilné pH buniek
- boj proti starnutiu
- zlepšený spánok
- zlepšený sexuálny apetít
- boj so svalovými kŕčami
- zlepšená hydratácia
- posilňenie kostí
- lepší krvný tlak
- podporuje krvný obeh
- vylučuje ťažké kovy
Iné druhy solí
Na dokázanie toho, že ružová himalájska soľ je naozaj skvelá, je nutné ju porovnať s inými druhmi soli.
Morská soľ je druhou najlepšou možnosťou. Čoraz viac je však priemyselne spracovávaná. A naviac moria bojujú s vysokým znečistením. A preto je ružová soľ kvôli zachovanému pôvodnému stavu pre telo ideálna.
Stolová soľ by mala byť poslednou možnosťou po ktorej siahnete. Tento druh soli je ochudobnený o svoje minerálne zloženie a zostal v nej iba sodík a chlorid. Bieli sa a čistí chemickými látkami, následne sa “pečie” na vysokej teplote. A jód, ktorý sa do nej pridáva je často umelý a telo ho dokáže len veľmi ťažko spracovať.
Zdroj: higherperspectives.com