Zdravie a životospráva

Tento lekár odmietol mlčať a vyšiel s pravdou von: Takto sa dá liečiť každá rakovina!

Profesor Colin T. Campbell sa nedávno ocitol na životnej križovatke. Bol nútený vybrať si medzi kariérou a odhalením nového vedeckého objavu, ktorý by zmenil svet k lepšiemu.

Vyhľadala ho dokonca aj CIA, ktorá sa vypytovala na jeho nové vedecké objavy. Mnohí kolegovia ho varovali, aby pre svoju bezpečnosť radšej nepokračoval v kontroverznom výskume.

Aj napriek tomu, že sa mu vyhrážali prepustením z práce, vybral si, že celému svetu odhalí pravdu.

Čo zistil Dr. Campbell?

Dr. Campbell je profesorom nutričnej ​​biochémie na Cornell University. Vo svojom poslednom výskume zistil, že hlavným dôvodom chronických ochorení (vrátane rakoviny) je konzumácia živočíšnych produktov, ako sú mäso, mlieko a ryby.

Odhalil tiež súvislosť medzi rakovinou prsníka a mliečnou bielkovinou kazeínom.

Dr. Campbell nesúhlasí s mnohými populárnymi diétami a nestotožňuje sa ani s názormi niekoľkých slávnych lekárov. S nejedným sa dokonca pohádal.

Jeho hlavným cieľom je, aby každému človeku bola dostupná zdravotná starostlivosť, vrátane ľudí, ktorí si nemôžu dovoliť kúpiť lieky či podstúpiť adekvátnu liečbu.

Podľa jeho názoru lekári zvyčajne nie sú odborníkmi na výživu, pretože počas ich medicínskeho štúdia na univerzite sa im nedostáva odborných prednášok v oblasti správneho stravovania.

Dr. Campbell strávil viac ako 50 rokov vo verejne financovaných laboratóriách (bez komerčného vplyvu farmaceutických firiem) a teraz chce zdieľať svoje objavy s celým svetom.

Ako tvrdí, jednoduché zmeny v stravovaní môžu predísť srdcovým ochorením, znížiť riziko rakoviny, a dokonca rakovinu aj vyliečiť.

Ako živočíšne bielkoviny ovplyvňujú rakovinu

Podľa výskumu Dr. Campbella, konzumácia živočíšnych produktov aktivuje rakovinové bunky, zatiaľ čo obmedzenie príjmu mäsa znižuje riziko vzniku tohto ochorenia.

Inak povedané, strava s vysokým obsahom bielkovín podporuje rast rakovinových buniek a dodáva kyslík voľným radikálom, ktoré sú často príčinou vzniku rakoviny.

Výskum Dr. Campbella silne poukazuje na to, že liek na rakovinu – či tomu veríte alebo nie – sa ukrýva v rastlinách.

Dr. Cambell pochádza z konzervatívnej rodiny. Vyrastal na farme, kde bol neustále poučovaný, že mlieko má mnoho výživných látok, ktoré sú dôležité pre zdravie.

Keď začal svoju akademickú kariéru, študoval vplyv stravy bohatej na bielkoviny u detí na Filipínach. Bol veľmi prekvapený, keď našiel spojitosť medzi živočíšnymi bielkovinami a rakovinou pečene.

Čo ho šokovalo ešte viac bolo, keď zistil, že jedna indická štúdia dospela v podstate k rovnakému záveru.

Išlo to totiž takmer proti všetkému, v čo dovtedy veril.

Knihy sa zisteniami Dr. Cambell sa stali bestsellermi

V roku 2005 napísal Dr. Campbell knihu o výžive a epidemiologických štúdiách spolu so svojím synom Thomasom.

Aj keď očakával skromnú reakciu od verejnosti, jeho kniha mala veľký úspech. Predaných bolo viac ako milión výtlačkov a preložená bola do 25 rôznych jazykov.

V roku 2013 napísal ďalší knižný bestseller, kde spomína, že kazeín je najhoršiou látkou vyvolávajúcu rakovinu. Jeho kniha s názvom Čínska štúdie sa dá zohnať v niektorých internetových kníhkupectvách.

Niekoľko menších štúdií ukázali, že rastlinná strava dokáže vyliečiť nielen rakovinu, ale napríklad aj srdcové ochorenia.

Edward Giovannucci je iný známy profesor na výživu a epidemiológie z Harvardovej univerzity, ktorý súhlasí s vyjadreniami Dr. Campbella.

Je presvedčený, že bežná strava je príčinou zdravotných problémov svetovej populácie.

Tvrdí, že najhoršie na západnej strave nie je len vysoká konzumácia mliečnych výrobkov, ale aj prejedanie sa všeobecne. Aj napriek tomu verejnosť stále uprednostňuje stravu bohatú na živočíšne bielkoviny.

Hoci mlieko môže byť zdravšie ako taká sladená limonáda, štúdie naznačujú, že nezlepšuje kvalitu kostí, ako sa to dodnes traduje, ale práve naopak. Mlieko zvyšuje riziko vzniku osteoporózy v neskoršom veku.

Hádzanie polien zo strany medicínskej komunity

O publikácii Campbellovej kroniky bol veľký záujem, ale kvôli vysokému tlaku zo strany farmaceutického priemyslu k nej nedošlo.

Dr. Campbell vo svojej knihe písal o záškodnických snahách mnohých ľudí z americkej komunity zameriavajúcej sa na zdravú výživu, ktorej bol sám členom.

V súčasnosti prezentuje svoj výskum medzi ľuďmi v Severnej Karolíne a New Yorku.

Ponúka bezplatné kurzy, kde hovorí o tom, ako vláda ignoruje vedu, zatiaľ čo chváli korporatívne výskum a prosperuje z neho.

Záver

Globálna ekonomika sa rozširuje od rastlinnej a živočíšnej výroby, poľnohospodárstva a agrochemických spoločností až po nemocnice, zdravotnícke zariadenia a farmaceutické spoločnosti.

Hlavný prúd pokračuje v chválach a podpore konzumácie mliečnych výrobkov a mäsa. Tým podporuje farmaceutický priemysel v dosahovaní zisku, zatiaľ čo ľudia trpia a privodia si vážne zdravotné problémy.

zdroj: woman.tiscali.cz

Tiez sa Vam moze pacit